Fadølsberegner


Mængden af fadøl, der drikkes til en fest, afhænger af flere faktorer, herunder antallet af gæster, festens varighed, hvilken type øl, vejret, festens tema, er det kun fadøl der serveres eller er der også vin mv. og ikke mindst gæsternes drikkevaner. Som en generel tommelfingerregel kan være, at hver gæst forventes at drikke 1-2 drikkevarer pr. time. Når det kommer til fadøl, er det vigtigt at overveje følgende:


  1. Fadølsstørrelse: Fadølsfustage fås normalt i forskellige størrelser, herunder 15, 20, 25 eller 30 liter.  Størrelsen af fadølsfustagen vil afgøre, hvor mange serveringer du kan få ud af hvert fad.
  2. Mærker og typer: Overvej, hvilket ølmærke og type øl du vil servere. Nogle gæster kan foretrække bestemte mærker eller stilarter, så det er en god idé at have lidt variation til rådighed.
  3. Antal serveringer pr. fustage: Mængden af serveringer pr. fustage afhænger af fadølstørrelsen og serveringsstørrelsen. En typisk serveringsstørrelse er omkring 0,4 liter pr. servering, men dette kan variere.
  4. Gæsternes præferencer: Overvej, om dine gæster foretrækker fadøl, og om de har tendens til at drikke mere eller mindre end gennemsnittet.


Der er også en lidt mere enkel måde at beregne øl mængden på som vi selv bruger. (Dog helt uden ansvar). Beregn 1 liter fadøl pr inviteret gæst eller 2 liter fadøl pr. gæst der forvendtes at drikke fadøl, det slår sjældent fejl.


Dette vil give dig en grov idé om, hvor mange fustager du skal bruge til din fest. Husk, at det altid er en god idé at have ekstra fadøl til rådighed, så du ikke løber tør i løbet af festen. Det er bedre at have for meget end for lidt.


Hos Felder Festudlejning kan du altid få ekstra fustager med som du kun betaler for hvis de er brudt.